Posted by on May 21, 2017 in nieuws | 0 comments

Biercée gin is een 100% Belgische gin die als geboorteplaats Ragnies heeft, één van de mooiste plaatsjes in Wallonië, vlakbij Charleroi. De geschiedenis van de distilleerderij gaat terug tot in 1946. Het was een Normandiër die zijn familie kwam bezoeken na de tweede wereldoorlog die de distilleerderij oprichtte als een lokale coöperatieve. De streek rond Ragnies is heel rijk aan fruitbomen en dat was zijn inspiratiebron om een eau de vie te maken met al dit fruit. Maar om deze te maken heb je een alambiek nodig en liefst één uit koper. Alleen, net na de tweede wereldoorlog was koper zeer schaars. Al het beschikbare koper werd tijdens de oorlog gebruikt voor het maken van kogelhulzen. Creatief zijn was dus de boodschap, men besloot dan maar om zelf een alambiek te improviseren uit een torpedobuis die afkomstig was van een Duitse onderzeeër. De huidige Master Distillers Christophe Mulatin en Pierre Gerard staan bekend om hun eigenzinnig karakter. Met succes hebben ze hun vakmanschap en knowhow weten te bundelen. Deze Thesis & Antithesis zal voor vele Gin-liefhebbers allicht een herontdekking zijn want het was 1 van de eerste Belgische Gins. Naast hun 2 Gins maken zij nog tientallen andere dranken. Voor de Gin-liefhebbers zijn de recente Biercée Vermouth en Biercée Bitter zeker het ontdekken waard, omdat je zo de enige echte 100% Belgische Negroni kan maken! Het recept geven we je mee op de achterzijde.
Ben je ooit eens in de buurt van Charleroi dan moet je zeker de distilleerderij gaan bezoeken. Naast de distilleerderij vind je er een brasserie, een shop en nog allerhande zaken die het bezoeken waard zijn … en dit alles in en rond de 16de eeuwse vierkantshoeve “Ferme de la Cour”.
2218_grande-1

Ginfofiche 29 Biercée