Posted by on Mar 17, 2018 in nieuws | 0 comments

We zijn in Oostduinkerke en ontmoeten Frederik Van Duüren, de man achter Duingin, Ginger, Ginius en sinds enkele maanden ook de bedenker van deze OXYGIN. Zoals we nog al wel eens gehoord hebben over gin-creators is ook Frederick een gepassioneerd liefhebber van Gin. Sinds 2015 trok Gin toch meer dan zijn gemiddelde aandacht en kreeg hij zin om zelf een streekgebonden versie op de markt te brengen. Na een doorgedreven zoektocht zag zijn Duingin het levenslicht. Ondertussen stelt hij als een terecht fier man zijn OXYGIN aan ons voor. Deze unieke Gin, op basis van antioxidanten, is een elegante combinatie van een Oosters getint pallet die dankzij de rabarber een unieke Vlaamse touch krijgt. Het zijn niet alledaagse botanicals zoals Bamboescheuten, Groene Thee en Sumak die voor de frisse Oosterse toets zorgen. De Groene Thee, “Japanse Sencha” is de meest populaire thee in het Oosten. Deze heeft een zachte en milde smaak. Het woord Sencha betekent “gewelde” thee, zijnde de methode van hoe men de thee maakt. Na het plukken worden de bladeren gedurende 1 minuut gestoomd. Daarna laat men de theebladeren drogen en rolt ze vervolgens op om ze soepeler te maken. Nadien herhaalt men dit proces nog 1 maal. Dit alles om een thee te bekomen met een zeer intense geur. Verder onthouden we dat deze OXYGIN een echte London Dry Gin is en dat blijft een kwaliteitslabel voor ons. Ginfofiche 34 OXYGIN