Posted by on Jan 13, 2017 in nieuws | 0 comments

Ginfofiche 26 Botanic Kiss
Het design van deze fles zal voor velen niet onopgemerkt zijn gebleven in de rekken van je favoriete gin winkel. Producent van dienst is Bodegas Williams & Humpert, opgericht in 1877 door Arthur Humpert en Sir Alexander Williams. Arthur Humpert was een specialist in internationale betrekkingen, Sir Alexander Williams een gepassioneerde liefhebber en kenner van sherry en brandewijn van Jerez.  In totaal heeft Bodegas Williams & Humpert 3 gins in zijn gamma, de premium en de ultra premium werden reeds in 2012 gelanceerd en sinds dit jaar vervoegt de Botanic Kiss hun gamma.
Deze laatste valt daarenboven op door zijn mooie roze kleur. Als basis voor de productie gebruiken ze hun Botanic Premium gin en voegen ze hier nog aardbeien, frambozen en bosbessen aan toe, zo weet je onmiddellijk vanwaar die in het oog springende roze kleur vandaan komt.
De basis alcohol wordt op de traditionele manier gemaakt met Engels graan in de Langley distilleerderij die in Birmingham gevestigd is. Langley Distillery was oorspronkelijk een brouwerij maar werd in 1920 omgevormd tot een distilleerderij tijdens de Victoriaanse Gin-boom. Onder de distilleerderij komen 3 brongevoede rivieren samen, je zou verwachten dat dit water wordt gebruikt om hun alcohol aan te lengen doch dit water is niet zuiver genoeg, bijgevolg gebruiken ze het lokale kraantjeswater. Wel wordt het grondwater gebruikt om de condensatie kolommen af te koelen. In grote tankwagens gaat hun alcohol zo naar diverse producenten waaronder W&H.
Bij Williams & Humpert krijgt elke versie van Botanic zijn eigen karakter dankzij de meer dan 10 gebruikte botanicals en in het bijzonder dankzij de Boeddha’s Hand (zie kader op de keerzijde voor meer uitleg). Het ganse distillatieproces wordt door Paola Medina, hun master distiller, minitieus opgevolgd. W&H is nog steeds 100% in handen van de familie en is gevestigd in het Sherry-hart van Spanje, Jerez de la Frontera waar zij nog heel wat andere heerlijke producten maken gaande van hammen, kazen, azijn, olie, wijnen, rum, wodka, sherry, …