Posted by on Mar 12, 2017 in nieuws | 0 comments

Eighteenthirtysix Barrel Aged Gin, het is een ganse mond vol. Wij vermoeden dat het merendeel van onze leden de “gewone” 1836 gin al wel kennen, de barrel aged is hun
nieuwe gin. En dat mag je heel letterlijk nemen, de gin die men hier gebruikt is een totaal nieuw product. De meeste op vaten gerijpte gins die op de markt te vinden zijn zijn de gewone varianten die men op vat laat rijpen. Niet bij Radermacher, hier heeft men werkelijk alles uit de kast gehaald om alweer een schitterende spirit te creëren.
Radermacher is gevestigd in de Oostkantons waarvan de geschiedenis teruggaat tot in… jawel 1836. Peter Radermacher richtte er in dat jaar een jeneverstokerij op, met zijn eigen graanmolen maalde hij het eigen graan voor zijn jeneverproductie. Over verschillende generaties heen en 2 wereldoorlogen verder (die bijna het einde betekenden van de stokerij) kwam het bedrijf, na overlijden van zijn grootmoeder in 1990 in handen van Bernard Zacharias, Bernard was op dat ogenblik slechts 25 jaar jong maar zijn creativiteit en respect voor de familietradities zorgden ervoor dat Radermacher snel haar verdiende plaats innam. De master distiller gebruikt 7 botanicals voor deze gin waaronder Lievevrouwebedstro, een niet zo voor de hand liggende botanical. De gin werd gemaakt in samenwerking met Julien Lapraille, een bekende kok in Wallonië. zelf komt hij uit de provincie Luxemburg waar de Lievevrouwebedstro een bekend product is wat onder andere gebruikt wordt in de Maitrank, een aperitief op basis van wijn, die zeer populair is in de Ardennen. Deze gin mag na zijn distillatieproces 6 maanden gaan rusten op hun eigen Lambertus whiskyvaten. Dit zorgt voor een florale smaakervaring ondersteund door een unieke “touch of wood” oplevert die zeker het ontdekken waard is. Cheers!
Ginfofiche 28 1836